2017. október 13., péntek

Elindult a visszaszámlálás - Az Igazság Ligája és Az utolsó Jedik


Az év vége eseménydúsnak ígérkezik, hiszen három nagy brand is kidobja legújabb filmjét. A Disney ráadásként duplázik e téren a Thor Ragnarok és az új Star Wars mozi vetítéseivel. A DC pedig megkapja a lehetőséget, hogy bizonyítson a szélesebb közönségnek a Wonder Woman sikere után. A magam részéről mindhármat várom, bár az Igazság Ligáját és Az utolsó Jediket a leginkább. A héten ezen két film előzetese került nyilvánosságra. Egyelőre jó megérzéseim vannak velük kapcsolatban, na de nézzük meg egy kicsit közelebbről őket.


Egy kérdés, ami mindenkit foglalkoztat
A hivatalos, végső előzetesben ugyan mutatták pár képkocka erejéig Superman-t Clark Kent-ként (egy, a trailer vágása alapján álom jelenetben), de jellegzetes formaruháját nem öltötte magára, így nem tudhatjuk, a történet során mikor hozzák vissza. Ez egyáltalán nem baj, hiszen az ember meglepődni, élményt szerezni megy a mozikba, nem azért, hogy egy olyan filmet lásson, aminek minden egyes másodpercének alakulását ismeri. A felbukkanásának ideális időzítését a sztori végére tudnám elképzelni, egyszer, mint bonyolító tényezőt, másrészről pedig felmentő sereget. Az, hogy valóban az ominózus fekete ruhájában lesz-e, ahogyan azt a szóbeszédből és néhány promóciós termék sejteti, kérdéses. Mindenesetre, ha ennyire merítkeznek az Új 52-ből, akkor valószínű így kellene lennie. A bajuszproblémáról pedig nem vagyok hajlandó tudomást venni. Voltunk már itt (Wonder Woman és a szőrzet), és láthattuk, hova vezet a fölösleges elmélkedés ilyeneken. Létezik a filmes szakmában elég megoldás ennek orvoslására, de ha nem távolítanák el, akkor sem tudna zavarni az a bajusz. Az acélemberben is arcszőrzettel kezdte a szakmat, most csak visszatérne az alapokhoz.

Terraformálgatunk, fiúk?
Az előző trailerek CGI részleteit szépen kijavították, így láthatjuk, hogy mindent ellep az az ominózus piros köd. Ha jól sejtem, ez a terraformálást hívatott jelezni, ami azt jelenti, hőseinket már a buli kellős közepén láthatjuk tevékenykedni az előzetes egyes részein, ez pedig remélhetőleg a film végén kap majd helyet. Akkor, amikor Stephenwolf saját szülőbolygójának (Apokalipszis) képére próbálja átszabni kicsiny planétánkat. Nincs kétség, hogy meg lesz akadályozva ebbéli tervében. A régmúlt időkből is láthatunk példát a kényszer alapján történő design váltásra egy izgalmasnak ígérkező csata keretei között. Néhány pillanatba összesűrítve a paradémonok származásáról láthatjuk lerántani a leplet. Ahogyan Batman is rávilágított a monológja során: ez jóval több és sötétebb, mint egy "egyszerű" invázió.


Ami a sztorit illeti, eddig a szinopszison túl nem sokat tudhattunk meg róla. A főgonosz jön (ahogyan régen is), büntet, majd összetoborozzák az Igazság Ligáját, hogy végül megmenthessék a világot a sötét ármánykodás elől. Viszont az már biztos, hogy rövidnek nem lehet majd nevezni a filmet a maga 2 óra 30 percével. A trailer reményteljes hangulata remélem a filmre is igaz lesz, valamint kíváncsi vagyok, ki lesz az a bizonyos hetedik tag. Hiszen az eredeti Unite the Seven kampánya egyértelműen arra utal, hogy nem csak Superman visszatérése lesz majd az egyetlen fordulat a Liga életében.



***




A múltévi merészebb spin-off rész után most visszatérünk újra a Skywalker-család izgalmas történetéhez. Én csak remélni tudom, hogy egy hasonlóan bevállalósabb művet kapunk, mint a Zsivány Egyes volt, bár onnan sem hiányoztak az árnyoldalak. Mindenesetre, Az ébredő erővel megkezdett trilógia tartogat magában elég potenciált az új film előzetesei alapján. Ugyan figyelmeztette a rajongókat a rendező, hogy a spoilerek miatt kerüljék az előzetest, ami egy egészen jó reklámfogás volt a részéről, de koránt sem árult el olyan sok mindent a történetről, mint azt sejtette. Sőt, inkább kérdéseket hagyott, mintsem ellőtt csattanókat. Az előzetes nagyon jól lett összevágva, még éppen nem lépett át a hatásvadász területre, bár az utolsó másodpercek képkockáival majdnem megtette.

Önmarcangolás Round 2
Aki engem a leginkább foglalkoztat az Kylo Ren. Remélhetőleg ebben a részben kiderül, mi történt vele a múltban, hogy az Snoke kezei közé taszította. Bennem még mindig él a remény, hogy kiderül végül, valójában mindvégig kettős ügynök volt, azonban erre nem látok sok esélyt. Viszont ha be is következik, akkor se minden rajongónak nyerné el a tetszését, hiszen megölte az egyik legközkedveltebb karaktert az előző részben, aki nem mellesleg az apja volt. Valamint az sincs kizárva, hogy Leia történetből való kiírásában nem játszik majd kiemelkedő szerepet. Úgy tűnik, nem rejti a továbbiakban a maszkja mögé identitását (az előzetes egy pontján eltöri a sisakot), ami pozitív, azonban azt a szigszalagot gyorsan le kellene szednie az arcáról.

Még nem bukkant fel az új design
A hajmeresztő teóriák kiemelkedő célpontja, Rey sem tétlenkedik az előzetes során. Láthatunk néhány pillanatot a kiképzéséből, valamint azt, hogy elég szorult helyzetbe kerül Snoke társaságában. Ebből se lesz egy mindent elsöprő szerelem 😆 Elméletileg kiderül majd származása, de semmi utalást nem kapunk ezt illetően a látottak alapján. Vajon Rey Skywalker, esetleg Kenobi, netán Palpatine? Volt már minden... A legviccesebb az lenne, ha kiderülne, semmiféle rokonságban sincs senkivel az eddigi filmek szereplői közül. Most azon megy a találgatás, hogy összefog-e Kylo-val, ami a Reylo (Kylo és Rey esetleg, mint szerelmespár lesznek jelen a közeljövőben) fanok számára maga lenne a megvalósult álom. Én abban az esetben látom erre a lehetőséget, ha valóban kiderülne, hogy Kylo mindkét oldalnak tagja vagy Luke ténylegesen átáll a sötét oldalra. Van egy harmadik opció is, de az az említett romantikus szálon mozogna.

Egy újabb kabala
Snoke is üdvözletét tette az előzetes során auditív és vizuális módon egyaránt. Ugyancsak sok eszmefuttatás folyik a személye körül (Darth Plagueis, Palpatine, Vader a legtöbbet emlegetett feltételezés). A Phasma vs. beépített Finn érdekesnek tűnik. Reméljük, az előbbi több szerepet kap, mint az előző részben. Bedobták a cukiság faktor növelésére alkalmas porgok egyikét és egy kristály... róka? Természetesen ez a sötét tónus oldására szolgált, meg persze arra, hogy láthassuk a plüssállatokat, amiket meg kell majd vásárolni karácsonyi ajándéknak. Az ízelítő végén látható leleményes vágás pedig a bebiztosítása annak, hogy legyen miről beszélni. Egészen szembetűnő módon kerültek valamit, az pedig Benicio Del Toro és a kaszinóváros volt. Hogy mi volt reklámfogás és mi nem, az már csak decemberben fog kiderülni. De remélem, hogy nem egy újabb Birodalom visszavággal leszünk gazdagabbak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése